084 87 51 000 info@umanit.nl
"Er is meer voor nodig dan alleen simpel het ‘inpluggen’ van wat technologie in een organisatie"

Downloads

Download hieronder interessante whitepapers, artikelen en andere documenten.

 • HRM via de computer, kan dat wel?
 • Wat zijn belangrijke trends in e-HRM?
 • Welke voordelen heeft e-HRM?
 • Welke nadelen heeft e-HRM
 • Wat is het verband tussen HR-analytics en e-HRM?

In deze publicatie is een subset van 10 vragen opgenomen uit de publicatie ‘HRM & Technologie (e-HRM) – In meer dan 100 vragen’ van Matthijs van den Bos (kijk voor meer vragen en antwoorden op de website van The Question Library en HR Praktijk).

DOWNLOAD NU – HRM & Technologie (e-HRM) – 10 vragen en antwoorden  Ik ga akkoord met het privacystatement (zie www.umanit.nl/privacy).

  DOWNLOAD NU: ‘Electronic HRM: four decades of research on adoption and consequences’ – Tanya Bondarouk   Ik ga akkoord met het privacystatement (zie www.umanit.nl/privacy).

   Deze paper van prof.dr. Tanya Bondarouk, Prof.dr. E. Parry en Dr. Elfi Furtmueller is in 2017 verschenen in The International Journal of Human Resource Management.

   De paper geeft een ​​overzicht van vier decennia onderzoek op het gebied van e-HRM.

   De auteurs signaleren ondermeer een verschuiving in de doelstellingen voor e-HRM: van efficiëntie verbetering als doel naar verbetering van HR serviceverlening en strategische heroriëntatie van HR-afdelingen. Daarnaast is te zien dat operationele effecten van e-HRM nog steeds belangrijk zijn maar dat er meer focus komt op de ‘relationele’ en ‘transformationele’ opbrengsten.

   In deze publicatie worden deze veranderingen meer in detail beschreven. Ook de implicaties voor toekomstig onderzoek en de praktijk komen aan bod.

   Oratieboekje Tanya Bondarouk

   Tanya Bondarouk is hoogleraar Human Resources Management. In 2014 hield zij haar oratie met als titel ‘Orchestrating the e-hrm symphony’.  In haar oratie laat ze zien dat er verschillende factoren nodig zijn om e-hrm te laten slagen.

   Bron: Universiteit Twente

   HR Technology Disruptions for 2018

   Josh Bersin is al 20 jaar een analist die de HR Tech-markt op de voet volgt. In dit rapport vat hij de tien grote veranderingen die gaande zijn samen.

   Bron: Forbes 

   Boekje 'e-HRM is fun'

   In dit handige boekje krijgt u tips aangereikt van specialisten en laten HR-managers
   zien hoe zij een en ander succesvol in de praktijk hebben gebracht. Diverse specialisten, waaronder Matthijs van den Bos van UmanIT, en gebruikers, zijn geraadpleegd om hun visie op e-HRM te geven.

   Bron: HR Praktijk

   084 87 51 000

   Algemeen

   06 45 64 62 58

   Matthijs van den Bos

   UmanIT, HRM & Technologie
   Nijverheidlaan 23
   6717 EV, EDE

   Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

   13 + 3 =